Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare

de DinDragostePentruGatit in Piine, 9 Feb 2013 | 5230 vizualizari

 

Un alt tip de pâine fără frământare, din făină albă de grâu şi de secară, cu tărâţe de grâu şi seminte de in.

 

INGREDIENTE

  • 370 g făină albă de grâu;
  • 220 g făină de secară;
  • 2 lg tărâţe de grâu;
  • 2 lg seminţe de in;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 500 mL apă caldă;
  • 1 lg rasă de zahăr;
  • 1 lgţ cu vârf sare.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare:

Se cântăresc tipurile de făină. Se amestecă cu tărâţa de grâu şi seminţele de in. 

Se pregăteşte maiaua:

- drojdia se aduce în stare fluidă cu puţină apă călduţă, o lg zahăr şi 2-3 lg făină - se obţine o pastă de consistenţa smântânii; apa şi făina se iau din cantităţile iniţiale.

- se pune maiaua la loc cald, fără curenţi de aer rece, pentru circa 10 minute, în acest timp îşi măreşte volumul vizibil. 

Peste amestecul de făină şi seminţe, se toarnă maiaua, sa adaugă sarea şi uleiul de măsline. Se amestecă cu o lingură, se toarnă apa calduţă, câte puţin.

Se obţine un aluat lipicios. 

Se pune în vasul ce urmează a fi pus în cuptor se presară făină albă de grâu deasupra, se acoperă cu un şervet curat şi se pune la loc cald, pentru circa 2 ore. 

După acest timp, se pune tava în cuptor, pentru 35-40 minute, la 170 grade Celsius.

Pâinea se taie după ce s-a răcit complet. 

Spor la brutărit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

09.02.2013, 22:18

cat de bine arata si crusta e asa tentanta

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:43

, Dia.
Vrei sa mai continui?

RuxyRux 1

09.02.2013, 23:49

Si frumoasa si gustoasa...si bine crescuta...iubesc painea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine "pe vatra" fara framantare